Friday, April 1, 2016

Kena soal siasat

Hai geng so harini ialls ada cerita hehehe setelah lama menghilang about a month. tadi ada interview MMT which is Mansoura Medical Team. diorang ni buka minda kita dalam clinical. tadi baru perasan kena g 10 minit awal. nasib aku kluar 10 minit awal tp 12.55 bru smpai situ. hahaha punctual la sangat. okay. masuk masuk tadi rasa awkward gila sebab the only junior yg g wktu tu. semua dah tahun 3,4,5. memang tak terpilihla jawab dia. competent lagi tua lagi banyak experience.

so awal awal tu dia tanya nama, background education, jawatan. ckp la nama aku. pastu aku ni kan jenis yang berahsia sikit susah nk open pasai diri sendiri. jawapan aku kebanyakan simle and short. aku cakap upsr, pmr, spm, okay. jawatan ni patut cerita banyak ja lagi tapi aku takut bangga diri riak so aku cerita sikit ja weh. aku orang first kot kena tanya. memang tak prepare do. org lain kemain cerita dulu sekolah kawat apa bagai, masuk nu masuk ni, masuk macam macam. nak tau jwpan aku apa? saya jadi bendahari, ketua kelas 2 tahun berturut yang tu ja weh. padahal ada banyak ja lg jawatan aku pegang T.T

then dia tanya aku kalau program MMT clash dgn batch or whatsoever mana aku utamakan and berapa skala dari 1-10 aku punya commitment dekat MMT. aku ckp la aku utamakan MMT sebab aku tak pegang apa apa jawatan dalam batch (terlupa kata bendahari batch kahkahkah) memang tadi banyak betoi menipu. mcm nak mengampu pulak uweekkkk. skala aku bagi 7 sebab aku utamakan study. dia tanya lagi aku prefer unit mana, haa hareyyy kat sini aku tak baca pun apa apa yg depa lekat td kat dinding because i hate boring staff (gelak mata berair) #maafsistakdaemojikalini. ikut suka aku je jawab night rush. pastu dia kata bukan yg tu, aku prefer unit khidmat masyarakat ka unit clinical ka unit pa benda tah lagi. aku jawab cinical sbb aku nk cuba. padahal aku nak jawab nak clinical sebab malas nak buka buku study hahahahaha

soalan lepastu dari syllabus. nasib la dia tanya spina bifida ada berapa type. occulta dgn cystica. bapak confident sepanjang inteview tadi aku jawab. semua bnda confident tp simple and short answer hahahaa. then soalan lepastu pasal pendapat. haa mampos kat sini aku baru tahun 2 kot tanya apa pendapat, org ckp clinical kat mesir ni tak competent dgn malaysia. apa patut kita buat. aku ni banyak ckp kedah plus english plus kl. dah macam rojak dah. aku balas, well that is on our own will. banyakkan ikut senior, banyak g hospital, gi night round baru mahir. and soalan lagi berapa percent aku boleh contribute kat MMT aku jwb 70% sbb aku mmg tak yakin aku bleh. sebab tak belajaq banyak lagi kot then what do u expect from me lol. anyway aku try ja interview, takmau pun senarnya huhuhu

soalan lagi, apa perancangan aku dlm menjadi doktor, reason, and berapa percent dh rancangan aku. jwapan aku lepas HO, MO pastu buka hospital. reason aku sebab aku as youknow theres a lot of poor people that cant afford the bills, so i was thinking to give it free insyaAllah. (hidup dato'vida) hahaha . aku cakap 70% sebab aku pun takda dana lagi nak buka hospital ko saba jap. and the last question was a discussion. discuss about doctor that selfie in the labour room. dah discuss tp bagi jawapan nya sorang ja. nasib gua ada mencelah jugak hahaha amik point sikt.

so thats all for today, as you know waktu interview tak ketor pun waktu sebelum dgn selepas tu bru ketor. tak cakap english pun. santai ja interview tu huhu. apapun kalau ada gmbar aku sat lagi tanda dia aku dapat, tadak tu dendiam dahla haha. tak mengharap pun as i want to live free no responsibilities yet.

No comments:

Post a Comment