Thursday, November 19, 2015

Doa

Hai peeps, actually baru habis midsem to be honest my result was kinda disappointed. Cakap dgn umi, umi ckp reflect blik diri kita. Dosa banyak ni. 😭😭😭😭 cakap dengan bapak, bapak ckp kita bkan kena ingat hafal ja kena praktikkan even bru pre-clinical. 🙌🙌🙌👏👏 2 hari dah aku murung hahaha btw bru hbis netball. To be honest nak je turun training. Turun bersukan tp kalau dengan senior malas sikit. Kalau sama batch baru masuk air.

Tadi ada ternampak satu quote ni,
But perhaps you hate a thing and it is good for you, and perhaps you love a thing and it is bad for you. Quran 2:216

Aku dulu selalu berdoa haha nak straight a la apala. Semua nya tak dpat. Mungkin ada hikmah la kan and i still dont know what the hikmah is. Dulu juga selalu berdoa, nak jauh dari semua orang. Duduk dekat tempat yg semua org tak kenai aku. Alhamdulillah. Allah kabulkan doa aku. Mungkin ada sebab Allah kabulkan. Mungkin nak ubah aku? mungkin nak aku belajar bersyukur? Dapat duduk mesir ni anugerah terbesar bagi aku. Bumi para anbia. Ni pun berkat mak ayah tok ayah selalu doakan aku sama. Kalau boleh nak stay sini sampai aku grad.

Bukan nak belagak, bukan nak apa. Just nak cakap Allah dengar doa kita. Kalau dia tak bg, dia akan replace something that even better. Dulu selalu ckp kat umi, apa apa result aku apa apa yg aku nk semua tak makbul. Sampai satu hari aku tanya, kenapa? Lepastu umi ckp, Allah nk uji kita sebenarnya. Have faith on Allah.

Terima kasih Ya Allah for the gift you gave. Bila bila masa ja Allah boleh tarik. So aku nk ckp yg aku bersyukur aku dapat peluang ni 😊

Maassalamma 👋
P/s: sebelum post ni ada post yg aku simpan dlm draf dan dlm tu aku ada tulis kenapa result aku teruk kenapa doa aku tak makbul, okay rasa kena reflect diri ni kbye.

No comments:

Post a Comment